Op het bouwterrein van het Hoofdstation in Groningen is woensdagochtend een grote brand uitgebroken.

De nieuwe kantine voor buschauffeurs staat in brand. Dit gebouw staat achter de sporen, aan de zuidzijde van het station. Hier komt het nieuwe busstation.

Bij de brand kwam veel rook vrij. Daarom is in de omgeving een NL Alert verspreid. Sinds 10:00 uur reden er ook geen treinen meer aan de oostzijde van het station. Arriva en de NS-Sprinters hadden Groningen Europapark als tijdelijk eindpunt en de Intercity’s hadden deze eventjes in Assen. Om 13:00 uur zijn de treinen weer gaan rijden.

Het nieuwe chauffeursverblijf lijkt als verloren te kunnen worden beschouwd. De brandweer kon niet direct starten met haar bluswerkzaamheden omdat onder de nieuwbouw een hoofdspanningskabel loopt. Deze moest eerst worden afgeschakeld om veilig te kunnen werken. De brand bleek lastig te bestrijden door een brandhaard middenin het gebouw.

In het gebouw zouden ook de technische installaties voor het nieuwe busstation komen. Nu het gebouw is afgebrand, is het niet duidelijk of dit problemen gaat hebben voor de ingebruikname van het nieuwe busstation.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *