Het hersporen van de trein bij het Hoofdstation. Foto: ProRail

ProRail moet de komende jaren eens per twee weken een stuk spoor ten westen van het Hoofdstation in Groningen inspecteren. Op dit stukje staan al jaren werkzaamheden op de planning, welke steeds zijn uitgesteld.

Op deze plek ging het in 2021 mis, toen een Arriva-trein ontspoorde. Dat kwam doordat een treinstel door achterstallig onderhoud tussen de rails gleed.

RTV Noord weet te melden dat de vervoerder baalt van de situatie, omdat de inspecties stelselmatig zorgen voor rituitval en vertragingen. Arriva is sowieso niet blij met de reactie van ProRail op de ontsporing. De spoorbeheerder beweerde in een onderzoeksrapport namelijk dat men niet kon weten van een vreemde knik in het spoor omdat deze nooit gemeld was, terwijl bronnen tegen RTV Noord zeggen dat er bijna iedere week een melding van werd gedaan, en soms zelfs meerdere malen op één dag.

ProRail ontkent niet meer dat de meldingen zijn gedaan, maar zegt wel ze niet terug te kunnen vinden. Ondertussen geeft men wel aan dat het onderhoud van dit stukje spoor inmiddels gepland staat voor 2025. Eerder werd herstel in 2023 nog beloofd. Het uitstel wordt veroorzaakt door de uitgelopen verbouwing van het Hoofdstation.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *