Er rijden tussen 3 en 11 augustus geen treinen tussen het Hoofdstation en station op het Europapark in Groningen. Het oude ringwegviaduct over het spoor bij de Verlengde Lodewijkstraat wordt gesloopt.

Daardoor is treinverkeer niet mogelijk tijdens deze periode. Er rijden bussen van Arriva tussen het Hoofdstation en Europapark, bedoeld voor zowel reizigers van Arriva als de NS. Ondanks dat is het wel noodzakelijk bij de juiste vervoerder in- en uit te checken. Er worden hiervoor extra palen bij de treinvervangende bussen geplaatst. De bussen zijn rolstoeltoegankelijk.

Op het station op het Europapark vertrekken alle treinen in oostelijke richting, dus in de richting van Veendam, Bad Nieuweschans en Zwolle. Arriva maakt hierbij gebruik van perrons 1 (Veendam) en 2 (Bad Nieuweschans), de treinen van de NS stoppen op de perrons 3 (Intercity’s) en 4 (Sprinters).

Groningen Bereikbaar roept Stadjers op de fiets te gebruiken om naar het station op het Europapark te komen. Daarbij moet rekening worden gehouden met een afsluiting aan de Verlengde Lodewijkstraat. Het station is per fiets te bereiken via het Winschoterdiep of Kempkensberg en Helperzoom. De gemeente plaatst ongeveer honderd extra fietsplekken en houdt iedere dag in de gaten of dit voldoende is voor de drukte.

De extra reistijd wordt ingeschat op een kwartier.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *