Site pictogram OV Nieuws GD

Opnieuw slechte cijfers voor busbouwer Ebusco: toekomst onzeker door voorlopig uitblijven kapitaal

Foto: Ebusco

Donkere wolken pakken zich samen boven de Nederlandse busfabrikant Ebusco. Het bedrijf uit Deurne heeft haar financiële cijfers over het afgelopen halfjaar gepresenteerd, en die zien er niet goed uit.

Het bedrijf kampt naar eigen zeggen met een aantal onzekere, externe factoren welke ervoor zorgen dat het lastig is kapitaal bij investeerders op te halen. Ebusco heeft investeerders nodig om de bestelde bussen te kunnen bouwen.

Ebusco schreef eerder al tegenvallende cijfers, welke de aanleiding waren om de bussen toch weer in elkaar te zetten in China. Dat gebeurde daarvoor een tijdje bij het bedrijf zelf in het Brabantse Deurne. Oprichter en co-CEO Peter Bijvelds geeft in een persbericht aan dat dat de juiste keuze is geweest, maar dat bij het opstarten van de productie in China wat “inefficiënties” hebben plaatsgevonden.

Om de problemen het hoofd te bieden, is het bestuur al anders ingericht. Er is een nieuwe co-CEO toegevoegd en begin deze maand startte een COO, verantwoordelijk voor de operationele zaken. Het nieuwe bestuur heeft een herstelplan in de maak om de problemen aan te pakken.

Ebusco bouwt momenteel aan maximaal 63 bussen voor de streekdienst van Qbuzz in Groningen en Drenthe. Vooralsnog bouwt de fabrikant door en zijn er geen problemen met de voortgang hiervan bekend.

Mobiele versie afsluiten