Reis je vaak met de trein, dan kun je de komende maanden verspreid door het land nog rekenen op vertragingen. De NS spreekt van een vooruitzicht van een “pittig najaar”.

Dat komt onder andere door geplande werkzaamheden, maar ook door tijdelijke snelheidsbeperkingen op instabiele stukken spoor en een tekort aan treinen. Reizigers uit Groningen en Drenthe hebben dat de afgelopen tijd vooral kunnen merken door de buitendienststelling in Groningen en het zeven weken durende spoorwerk rond Amersfoort. Daardoor was de dienst tussen Noord- en Oost-Nederland en een deel van de Randstad verstoord.

Ondertussen dreigt de NS de prijs voor treinkaartjes volgend jaar fors te moeten verhogen, zo kondigde men begin deze maand al aan bij de presentatie van de halfjaarcijfers. De tarieven voor de trein zouden voor het huidige jaar al met 8,7 procent zijn gestegen, maar daar hebben reizigers uiteindelijk geen last van gekregen doordat Het Rijk een eenmalige financiële bijdrage heeft geleverd. Volgend jaar komt die bijdrage er zoals het nu lijkt niet, waardoor bovenop de inflatie deze prijsverhoging alsnog zal worden doorgevoerd door de NS.

President-directeur Wouter Koolmees zegt dat deze verhoging als een steen op zijn maag ligt. Hij hoopt op een nieuwe bijdrage van de regering.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *