Reizigers kunnen vanaf maandag weer op de reguliere manier met het openbaar vervoer reizen. De zomervakantie in het noorden komt ten einde en de reguliere dienstregeling gaat weer van start, wel met een aantal aanpassingen en een nieuwigheid.

Studenten reizen vanaf maandag niet meer met de bekende hoge capaciteitsbussen op lijn 15 van en naar de Zernike Campus in Groningen. Nieuwe, reguliere gelede bussen op elektriciteit nemen de dienst over. Aan de route en frequenties van lijn 15 verandert verder niets, behalve in de eerste week van het studiejaar: dan rijden de bussen nog minder vaak.

Wel zijn er aanpassingen op andere lijnen. Op een aantal lijnen worden de tijdelijke wijzigingen naar aanleiding van Aanpak Ring Zuid weer teruggedraaid, nu de zuidelijke ringweg open is. Dat betekent onder andere dat lijn 1 en 11 niet meer tussen het Hoofdstation en P+R Hoogkerk rijden en lijn 6 rijdt weer naar P+R Haren.

Daarnaast komen er extra ritten op de lijnen 2 en 83 en lijn 51 gaat op zondagen anderhalf uur eerder rijden. Bij de treinen van Arriva komt er daarnaast nog een extra sneltrein in de ochtendspits, om 6:51 uur vanuit Leeuwarden naar Groningen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *