Site pictogram OV Nieuws GD

Schrappen bussen dreigt voor diverse plekken in Drenthe na aanleg verkeersdrempels

Volgens het OV-bureau en het OV-consumentenplatform Drenthe dreigen meerdere dorpen in Drenthe verminderd bereikbaar te worden per bus. Dat komt door de plannen voor het nemen van verkeersremmende maatregelen in diverse dorpen.

Zo loopt Rolde de kans de bus door het dorp kwijt te raken door zulke plannen van de gemeente Aa en Hunze. Daar wil men de Asserstraat veranderen in een 30-kilometerzone. Dat zorgt voor langere reistijden, wat weer betekent dat de ritten duurder worden en het OV-bureau heeft als verantwoordelijke autoriteit het budget daar niet voor.

Daarnaast zorgt het voor een flinke puzzel in de dienstregeling, want veel lijnen zijn erg strak gepland om aansluitingen op andere bussen en treinen te kunnen bieden. Zulke aansluitingen dreigen door een langere reistijd ook onhaalbaar te worden.

Het OV-bureau zegt bij monde van Jorne Bonte tegen RTV Drenthe graag vroeg betrokken te willen worden bij plannen van gemeenten, zodat vroeg meegedacht kan worden over manieren om de bereikbaarheid per bus op peil te houden.

Mobiele versie afsluiten