Rondom de 4 Mijl van Groningen komend weekend kunnen deelnemers, bezoekers en andere reizigers in en rond de stad weer omleidingen en extra inzet van het openbaar vervoer verwachten.

Qbuzz past haar dienstregeling op het evenement aan. Zo stoppen de lijnen 300 en 309 richting Groningen tot 14:00 uur extra bij P+R Haren voor de deelnemers en supporters bij de 4 Mijl. P+R Haren ligt op ongeveer tien minuten loopafstand van het centrum van Haren.

Tijdens de evenementen op zaterdagavond (4Mijl4You) en zondag rijden veel buslijnen rond de stad een andere route, waarbij er voornamelijk op zondag nagenoeg geen bussen rijden in het gebied binnen de ringweg. Dat komt omdat het busverkeer voornamelijk de ringweg als omleidingsroute zal gebruiken. Het Hoofdstation blijft bereikbaar met alle buslijnen, maar haltes als Westerhaven en Zuiderdiep komen te vervallen. Daarnaast rijdt lijn 10 een volledig aangepaste route. De lijn rijdt vanaf het Noorderstation via de Asingastraat, Boterdiep, Oostersingel, Europaweg en ringweg naar het station en de lijn rijdt alleen richting het Noorderstation door de Oosterhamriklaan. Er komt een tijdelijke halte ter hoogte van de Van Oldenbarneveltlaan. Lijn 19 wordt geschrapt op het noordelijke routedeel, reizen kan op dit deel alleen tussen het Hoofdstation en de halte Siersteenlaan, het tijdelijke beginpunt van lijn 7, waarin lijn 19 overloopt.

Uiteraard is ook gedacht aan speciale reismogelijkheden voor de deelnemers. Vanaf de P+R-terreinen Hoogkerk en Euroborg/P3 rijden pendelbussen naar de start van het evenement, net als vanaf het Hoofdstation. Deze bussen rijden vanaf 10:00 uur t/m 12:15 uur naar de Rijksstraatweg in Haren, waar twee haltes zijn en het startnummer leidend is voor de juiste stop. Na 12:15 uur rijden de bussen tot 14:15 uur naar de kruising tussen de Helperzoom en Goeman Borgesiuslaan, op zo’n twee kilometer loopafstand van het startgebied. Na 14:15 uur rijden de pendelbussen tot 18:00 uur vanaf de Aweg terug naar P+R Haren, P+R Hoogkerk en P+R Euroborg/P3. De pendelbussen zijn gratis op vertoon van een startbewijs.

Deelnemers kunnen ook gebruikmaken van de trein. De Intercity-treinen stoppen extra op het station in Haren. Dit vervoer is niet gratis. Alle reismogelijkheden staan genoemd op de website van de 4 Mijl.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *