De 45 bussen die Qbuzz niet langer af wil nemen van fabrikant Ebusco, blijven daar. De rechter heeft woensdag uitspraak gedaan in het kort geding dat de busbouwer aanspande tegen de vervoerder, nadat die wegens de vertraging van de levering van de bussen de order wilde annuleren.

Ebusco maakte maandag bekend een kort geding te hebben aangespand tegen Qbuzz. Niet alleen wil men de bestelde bussen niet langer afnemen, ook heeft Qbuzz beslag laten leggen op bankrekeningen van de fabrikant, omdat Qbuzz recht heeft op schadevergoedingen. Ebusco had namelijk de bussen al eerder bussen uit de order moeten leveren en heeft dit tot twee keer toe uitgesteld.

De rechtbank gaf Qbuzz gelijk op beide punten. Dat betekent dat Qbuzz de bussen niet hoeft af te nemen en het beslag op de rekening niet hoeft te laten opheffen. Volgens de advocaat van Ebusco kan het bedrijf daardoor deze week de geplande salarisbetaling niet uitvoeren.

Donderdag vindt een aandeelhoudersvergadering plaats bij Ebusco, waaruit meer duidelijkheid over de financiele situatie en toekomst van het bedrijf moet komen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *